Exchanges - Kopen / Verkopen van cryptocurrency


CoinExchanges.nl - het overzicht van de meest gebruikte coinexchanges.

Om in Bitcoins en andere cryptocurrencies te kunnen handelen, moet je gebruik maken van een Exchange. Een cryptocurrency Exchange is een handelsplatform voor het kopen en verkopen van bitcoins. Intussen zijn er nogal wat van dergelijke exchanges.
Wij beperken ons hierbij tot enkele daarvan. Coinbase, de grootste (met een eigen handelsplatform Coinbase Pro, voorheen GDAX), Litebit, de Nederlandse en LocalBitcoins, de oudste en tevens de enige exchange waar kopers en verkopers gematched kunnen worden uit dezelfde stad.

Kopen / Verkopen via CoinBase Coinbase is intussen beschikbaar voor gebruikers in meer dan 30 landen en daarmee 's werelds grootste Bitcoin-makelaar. Bij Coinbase is het mogelijk te handelen in veel verschillende coins. Ze breiden de te verhandelen coins regelmatig uit. Klanten kunnen crypto-currencies kopen via geld dat gestort moet worden op een handelsrekening bij Coinbase. Geld overmaken kan via een gekoppelde bankrekening, SEPA transfer en diverse creditcards. Handelen gebeurt op het eigen handelsplatform waar je ook gebruik kan maken van je eigen lokale wallet. Hoewel je bij Coinbase ook de beschikking kan hebben over een extra beveiligde 'kluis' wordt het altijd geadviseerd om je cryptocurrency in een eigen privé-wallet te bewaren en niet in een wallet bij een exchange.

CoinBase - De crypto-exchange & wallet voor Bitcoin, Ethereum en Litecoin

Kopen / Verkopen via LiteBit Litebit is een Nederlandse crypto-exchange waar je kan handelen in meer dan 50 cryptocurrencie en behoort tot de grootste handelsplatforms van Europa. Litebit biedt 'self hosted wallets' aan, zodat je niet elke crypto elders op hoeft te slaan, maar het bijeen kan houden bij een site. Handig, want dan kan je in één oogopslag zien wat je winst of verlies is.

Koop of verkoop ruim 50 verschillende cryptocurrencies op Litebit.eu

Kopen / Verkopen via LocalBitcoins.com LocalBitcoins is de grootste peer-to-peer-service die helpt om kopers en verkopers van Bitcoin aan elkaar te matchen die dicht bij elkaar wonen, waardoor face-to-face en online transacties mogelijk zijn. Het platform biedt ook een escrow-service die wordt gebruikt om de eerlijkheid van elke transactie door de gebruikers te garanderen. Het bedrijf is een van de oudste exchanges in de branche (opgericht in 2012). Momenteel is het actief in 248 landen en 13774 steden, met een basis in Helsinki, Finland.
Koop of verkoop je bitcoins bij mensen uit je buurt