Litecoin

Stukje geschiedenis Litecoin werd voor het eerst gepubliceerd via een opensource-client via GitHub op 13 oktober 2011 door Charles Lee, een voormalig Google-werknemer. De cross-platform applicatie waarop de blockchain achter Bitcoin is gebaseerd, werd gebruikt als basis van Litecoin. Maar er werden verschillende wijzigingen gemaakt zodat Litecoin fundamenteel verschilt ten opzichte van bitcoin. Deze verschillen betreffen onder meer de algoritmische functie, een hoger maximaal aantal coins, snellere bevestigingstijden en andere adressen. Vanwege de gedeelde broncode met bitcoin, wordt de ontwikkeling en blijvende decentralisatie van bitcoin gesteund door het Litecoin Project.

Litecoin ziet zichzelf niet zo zeer als concurrent van Bitcoin, maar meer als het zilver bij het goud dat Bitcoin heet. Kritiek was er genoeg op dit alternatief, zo wordt er vaak gezegd dat het bedrijf weinig innovatief is. In wezen kopieert het Bitcoin, met een paar kleine veranderingen, maar doet het weinig moeite om cryptovaluta verder te brengen. Dit is de belangrijkste reden waarom men niet verwacht dat Litecoin Bitcoin voorbij zal streven. Ondanks de huidige waarde, valt nog maar te bezien of de kleine verschillen het overleven op lange termijn van Litecoin kunnen waarborgen.

Litecoins, ook iets voor jou? Cryptocurrencies zijn er en gaan nooit meer weg, hoe graag een overheid dat ook zou willen (omdat ze de controle kwijtraken bijvoorbeeld). De Litecoin is nu nog goed betaalbaar, vergeleken met de duurdere broertjes Bitcoin en Ethereum. Maar ok de prijs van de Litecoin is stijgende.
Wil je ook in de cryptocurrency stappen, lees je dan goed in. Niemand weet wat de waarde van de Litecoin kan worden. Voorlopig zijn de stijgingen al jaren boven alle verwachtingen. Hoe langer je wacht, hoe duurder ze zullen worden.
Open een rekening op Coinbase waar je Litecoins kan kopen en waar je ze kan bewaren. Wel wordt altijd geadviseerd je aangeschafte Litecoins lokaal in een eigen wallet te bewaren en ze niet online vast te houden.

Koersverloop Litecoin